Μαθητές/ριες των Α’ και Β΄ Τάξεων μεταμορφώθηκαν σε μικροί ζαχαροπλάστες

Οι μαθητές/ριες των Α’ και Β΄ Τάξεων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Δαούλα Αικατερίνη, Κουτελίδα Μαρία και Κουτελίδα Χριστίνα μεταμορφώθηκαν σε μικροί ζαχαροπλάστες για να φτιάξουν εδέσματα με αμύγδαλα, ώστε να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής της Γιορτής Αμυγδάλου που έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Δωρεά βιβλίων από το “Πες το με ένα παραμύθι”

Ένα πακέτο δώρα – βιβλία παρέλαβαν η εκπαιδευτικός κ. Κουτελίδα Μαρία και οι μαθητές/ριες της Α’ Τάξης με μεγάλη χαρά από τον οργανισμό ” Πες το με ένα παραμύθι“, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της.

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για τη Σχολική Χρονιά 2022-23

Δείτε στο αρχείο , τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που θα διδάξουν στο κάθε τμήμα για το τρέχον Σχολικό Έτος 2022-23.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου πήραν μέρος στον Μαθηματικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” που διοργάνωσε το περιοδικό “Μικρός Ευκλείδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 στο Σχολείο μας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει όλους/όλες του/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν:

Κομνηνός Άγγελος Ε1

Μητροδήμος Πέτρος Ε1

Τασούλας Ιωάννης Ε1

Κόκκαλου Χριστίνα Ε2

Τσιακμάκης Ζήσης Ε2

Ζίας Πέρσης ΣΤ΄1

Ντίνας Ευθύμης ΣΤ΄2

Χαδουλού Ιωάννα ΣΤ΄2

Επίδειξη του αθλήματος της αντισφαίρισης στους/ις μαθητές/ριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης

Την Πέμπτη 02/06/2022 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Γυμναστή κ. Βαγγέλη Ντερή, η επίδειξη του αθλήματος της αντισφαίρισης, στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης, από τον Ομοσπονδιακό προπονητή αντισφαίρισης κ. Μίζιο Δημήτριο. Οι μαθητές/ριες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την τεχνική του αθλήματος και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στις βασικές ασκήσεις τεχνικής του αθλήματος. Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ενθουσιασμός και καθολική συμμετοχή των μαθητών.

Οι μαθητές/ριες της Α’ Τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου

Οι μαθητές/ριες της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου. Εκεί τους υποδέχτηκε ο κύριος Κώστας Γατσουνιάς, ο οποίος μέσω της αφήγησής του ταξίδεψε τους/ις μαθητές/ριες στο παρελθόν και βίωσαν μέσω της φαντασίας τους τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζούσαν παλιότερα.