ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ”

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου πήραν μέρος στον Μαθηματικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” που διοργάνωσε το περιοδικό “Μικρός Ευκλείδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 στο Σχολείο μας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει όλους/όλες του/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν:

Κομνηνός Άγγελος Ε1

Μητροδήμος Πέτρος Ε1

Τασούλας Ιωάννης Ε1

Κόκκαλου Χριστίνα Ε2

Τσιακμάκης Ζήσης Ε2

Επίδειξη του αθλήματος της αντισφαίρισης στους/ις μαθητές/ριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης

Την Πέμπτη 02/06/2022 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Γυμναστή κ. Βαγγέλη Ντερή, η επίδειξη του αθλήματος της αντισφαίρισης, στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης, από τον Ομοσπονδιακό προπονητή αντισφαίρισης κ. Μίζιο Δημήτριο. Οι μαθητές/ριες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την τεχνική του αθλήματος και να συμμετάσχουν και οι ίδιοι στις βασικές ασκήσεις τεχνικής του αθλήματος. Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ενθουσιασμός και καθολική συμμετοχή των μαθητών.

Οι μαθητές/ριες της Α’ Τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου

Οι μαθητές/ριες της Α’ Τάξης επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου. Εκεί τους υποδέχτηκε ο κύριος Κώστας Γατσουνιάς, ο οποίος μέσω της αφήγησής του ταξίδεψε τους/ις μαθητές/ριες στο παρελθόν και βίωσαν μέσω της φαντασίας τους τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζούσαν παλιότερα.

Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας από τους/ις μαθητές/ριες της Γ΄ Τάξης

Οι μαθητές/ριες της Γ´ τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών: κ. Μαργαρίτη Σταματία, κ. Τζάρτζα Αικατερίνη και την κ. Βουδούρη Δήμητρα επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και αφού ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του, περιεργάστηκαν τα εκθέματά του.

Στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών εστίασαν την προσοχή τους στα εκθέματα της προϊστορίας, όπως στις Μινωϊκές τοιχογραφίες και στα πήλινα αγγεία τα οποία είναι διακοσμημένα με θέματα από τη φύση. Η ξεναγός αποκάλυψε στους/ις μαθητές/ριες πολλά μυστικά όσον αφορά εκείνη την περίοδο της Ιστορίας, τα οποία έκαναν το ταξίδι στον χρόνο πολύ πιο ενδιαφέρον.

Έκθεση Ζωγραφικής από τους/ις μαθητές/ριες της Γ΄ Τάξης με τίτλο: “Η Διαφορετικότητα είναι η γοητεία της ζωής”

Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών και μαθητριών της Γ´ Τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Μαργαρίτη Σταματία, κ. Τζάρτζα Αικατερίνη, κ. Γαζέτα Καλλιόπη με τίτλο:

«Η διαφορετικότητα είναι η γοητεία της ζωής» στον χώρο του Δημαρχείου Συκουρίου.

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τεμπών κ. Βασίλη Σίμο, για τη δωρεά των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη ζωγραφική.

Επίησης ευχαριστούμε τον κ. Πράπα Βασίλη για τη δωρεά των ξύλων, στα οποία οι μαθητές/ριες βάζοντας μπόλικη φαντασία ζωγράφισαν διαφορετικούς ανθρώπους .

Και τέλος ευχαριστούμε τον κ. Αντώνη Δημάκη που συνέβαλε στην τοποθέτηση των εκθεμάτων.

Οι μαθητές/ριες της Γ’ Τάξης τοποθετούν πινακίδες για την προστασία των άγριων ζώων

Οι μαθητές/ριες της Γ’ Τάξης με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Μαργαρίτη Σταματία, κ. Τζάρτζα Αικατερίνη και κ. Βουδούρη Δήμητρα επισκέφτηκαν την Μπάρα για να τοποθετήσουν τις πινακίδες που κατασκεύασαν με πολύ μεράκι, μετά την ενημέρωση από την ΑΝΙΜΑ όσον αφορά στην περίθαλψη των άγριων ζώων.

Τα άγρια ζώα ανήκουν στο φυσικό περιβάλλον τους.

Πρέπει να τα σεβόμαστε, να σεβόμαστε το σπίτι τους, να μην τα φυλακίζουμε ή τα σκοτώνουμε.

Αν βρούμε ένα τραυματισμένο άγριο ζώο… δεν κάνουμε τα στραβά μάτια. Πρέπει να το βοηθήσουμε!

Επίσης ετοίμασαν μια πινακίδα για τις φίλες μας τις πάπιες, τις οποίες ταΐζουμε εσφαλμένα ψωμί. Το ψωμί μπορεί να προκαλέσει ασθένεια στα πτηνά, μολύνει το νερό και τραβά τρωκτικά. Οι μαθητές/ριες ένιωσαν μεγάλη χαρά όταν οι πάπιες τους/ις περικύκλωσαν τη στιγμή που τις τάιζαν καλαμπόκι.

Στη συνέχεια παρατήρησαν τους νέους φίλους μας που αναπτύσσονται μέσα στο νερό… τους γυρίνους!!! Ο κύκλος της ζωής!!!

Μια δράση με πολλή αγάπη, ενδιαφέρον και επαφή με τη φύση!

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Κρικώνη που συνέβαλλε στη δράση τυπώνοντας τις πινακίδες σε ανθεκτικό υλικό, τον γονέα κ. Αντώνη Δημάκη που βοήθησε στην τοποθέτηση των πινακίδων και τη Ζωοτέκ που μας χάρισε το «υγιεινό γεύμα » για να ταΐσουμε τις πάπιες.

Οι μαθητές/ριες της Γ’ Τάξης μεταμορφώθηκαν σε προϊστορικοί άνθρωποι

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας μεταμορφώθηκαν για λίγο σε προϊστορικοί άνθρωποι!! Αφού παρατηρήσαν τις βραχογραφίες της παλαιολιθικής εποχής κατασκεύασαν τη δίκη τους σπηλιά στον χώρο του Σχολείου και τη διακόσμησαν με ζώα, παραστάσεις από σκηνές κυνηγιού και με τα αποτυπώματα των χεριών τους με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών: κ. Μαργαρίτη Σταματίας, κ. Τζάρτζα Αικατερίνης και κ. Γιαννάκου Θάνου. Μια βιωματική προσέγγιση που συνοδεύτηκε με συναισθήματα δημιουργικότητας, συντροφικότητας και αισθητικής απόλαυσης.

Αντιπολεμική δράση των μαθητών/ριών ΤΟΥ Γ/1 τμήματος

Στο πλαίσιο της Ενότητας των Θρησκευτικών με τίτλο: “Τα παιδιά: Η χαρά και η ελπίδα του κόσμου” οι μαθητές/ριες του Γ΄1 Τμήματος, αποτύπωσαν μέσω των εικαστικών δημιουργιών τους με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Αρίδα Σοφίας, τους στίχους του τραγουδιού με τίτλο “Τα παιδιά όλου του κόσμου” . Στη συνέχεια η κ. Χριστίνα Κουτελίδα, εκπαιδευτικός Πληροφορικής δημιούργησε το βίντεο.

Το τραγούδι τραγουδάει η Γλυκερία, τους στίχους έγραψε ο κ. Χατζηνάκης Αργύρης και τη σύνθεση επιμελήθηκε ο κ. Λάμπρου Ανδρέας.

Φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα

Η παρακολούθηση του Ολοήμερου Προγράμματος είναι προαιρετική. Γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις χωρίς προϋποθέσεις.

Αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο θα δοθεί στους/ις μαθητές/ριες. Αν ο/η μαθητής/ρια επιθυμεί να παρακολουθήσει το ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση από τον/ην γονέα/κηδεμόνα έως την Τρίτη 10 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου ξεκινά καθημερινά στις 13.15 και ολοκληρώνεται στις 16.00. Σας παρέχεται η δυνατότητα για την ενδιάμεση αποχώρηση του παιδιού σας από το Ολοήμερο Σχολείο στις 15.00 κατόπιν δήλωσής σας στην αίτηση.

Επιπρόσθετα, το παιδί σας έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα της Πρωινής Ζώνης, με την προϋπόθεση ότι θα φοιτήσει στο Ολοήμερο Σχολείο. Η Πρωινή Ζώνη ξεκινά στις 07.00 π.μ.. Η προσέλευση της Πρωινής Ζώνης ολοκληρώνεται στις 07. 15 π.μ..

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πασχαλινό παιχνίδι

Ένα πασχαλινό παιχνίδι περίμενε την κάθε Τάξη- το κάθε Τμήμα στην αυλή του Σχολείου. Αφού οι μαθητές/ριες απάντησαν σε ερωτήσεις όσον αφορά στα πασχαλινά έθιμα, γνώρισαν μέσω παιχνιδιού τα Πάθη του Χριστού και στο τέλος τους περίμενε “Πασχαλινό Κρυπτόλεξο”, “Βρίσκω πασχαλινές λέξεις με βάση την αλφαβήτα” και “Πασχαλινό ταμπού”!