Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021
Text Size

Γράφει η Αγαθή  Παπανδρέου*

  Η ανάγνωση είναι μια δεξιότητα ζωτικής σημασίας. Αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την επιτυχία ενός ατόμου, όχι μόνο στη σχολική ζωή αλλά και γενικότερα στους περισσότερους τομείς της ζωής του ως ενηλίκου. Όταν οι επιδόσεις στον τομέα αυτό είναι χαμηλές, χαμηλές είναι και οι πιθανότητες για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Πέρα όμως από το βασικό ρόλο που παίζει ο αλφαβητισμός στη ζωή του κάθε ατόμου ξεχωριστά είναι το ίδιο σημαντικός και για μια κοινωνία στο σύνολό της γενικότερα.

  Τι είναι λοιπόν η ανάγνωση; Ανάγνωση είναι η διαδικασία κατά την οποία εξάγει κάποιος νόημα από τον γραπτό λόγο, είναι μια σύνθετη ικανότητα που απαιτεί τον συντονισμό ενός μεγάλου αριθμού αλληλένδετων πηγών πληροφόρησης.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς μπορούμε να...

Κατηγορία: Αρθογραφία

Γράφει η Αγαθή Παπανδρέου

Το 1992,η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Διαβάστε περισσότερα: 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια...

Κατηγορία: Αρθογραφία

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες