Το διαδίκτυο (internet) είναι ένας αχανής τόπος. Συχνά όταν αναζητούμε κάτι, μας παίρνει πολύ χρόνο, μπορεί να χαθούμε και είναι πολύ πιθανό να μην βρούμε ακριβώς αυτό που θα θέλαμε. Για να βοηθηθούνε όσοι ψάχνουν εκπαιδευτικό υλικό και να κερδίσουν χρόνο παραθέτω κάποιους συνδέσμους που πιστεύω θα καλύψουν τις ανάγκες των περισσοτέρων. Επίλεξα να ξεχωρίσω κάποιους που εγώ πιστεύω ότι είναι οι πιο οργανωμένοι και οι πλουσιότεροι και, κατά τη γνώμη πάντα τη δική μου αυτοί που θα σας καλύψουν περισσότερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι που αναφέρω παρακάτω  δεν είναι καλοί ή ότι δεν έχουν και αυτοί πλούσιο υλικό ή ότι δεν υπάρχουν και άλλοι που δεν τους έχω ανακαλύψει .

Για τον λόγο αυτό, αν εσείς έχετε βρει κάποιον ή κάποιους άλλους συνδέσμους που πιστεύετε ότι πρέπει να προταθούν μπορείτε να μας τους γράψετε στα σχόλια στο τέλος του άρθρου. Επίσης στα σχόλια μπορείτε να γράψετε αν κάτι δεν σας άρεσε στους συνδέσμους που προτείνω ή όποια άλλη πρόταση επιθυμείτε εσείς.

  Σημείωση: Οι σύνδεσμοι για τις σελίδες που προτείνω είναι τα μαρκαρισμένα με κίτρινο χρώμα γράμματα. ¨΄Ολοι οι σύνδεσμοι ανοίγουν σε ξεχωριστό παράθυρο.

 

Επιλεγμένα

H «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006).

Απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές, διδάσκοντες, μαθητές και γενικότερα σε όλους/ες όσοι/ες ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα, εντός και εκτός Ελλάδας. Επιχειρεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της -αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νέα ελληνική- αλλά και στη συγχρονική της διάσταση.

Παρέχει μια σειρά από ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικά λεξικά, σώματα κειμένων) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Θα τη βρείτε εδώ    Αν πάλι θέλετε να πάτε απευθείας στο νεοελληνικό λεξικό πατήστε εδώ

Κλιτικό Λεξικό Αρχαίας,  Κλιτικό Λεξικό Νέας, Συνώνυμα Και Αντίθετα, Γνωμικά Και Παροιμίες, Ομόρριζα Και Ετυμολογία, Λεξικά Δημοτικού, Λεξικό Λατινικών, εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά του δημοτικού με μορφή διαδραστικού e-book, με πολλά μορφωτικά παιχνίδια, και άλλες εκπλήξεις σας περιμένουν σε αυτόν το δυκτιακό τόπο.

Το lexigram θα το βρείτε εδώ

Μια καταπληκτική ιστοσελίδα με ποικίλο υλικό για την εκπαίδευση. Εδώ θα βρείτε

 • Εκπαιδευτική Αρθρογραφία που εμπλουτίζεται καθημερινά.
 • Εκπαιδευτικό Υλικό για όλες τις βαθμίδες και για τα περισσότερα γνωστικά αντικείμενα
 • Εκατοντάδες Συνδέσμων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος που ελέγχονται ως προς την εγκυρότητα και τη χρηστικότητά τους.
 • Το δικτυακό τόπο e-γεωγραφία για τη στήριξη της διδασκαλίας της Γεωγραφίας (ελεύθερη πρόσβαση).
 • Το δικτυακό τόπο e-μελέτη περιβάλλοντος για τη στήριξη της διδασκαλίας της Μελέτης Περιβάλλοντος (ελεύθερη πρόσβαση).
 • Το Γλωσσάρι, μία διαδικτυακή εφαρμογή που έχει ως κύριο στόχο την υποβοήθηση των μαθητών δημοτικών σχολείων στην γρήγορη αναζήτηση όρων των μαθημάτων τους (ελεύθερη πρόσβαση).
 • Χώρο Δημόσιων Συζητήσεων (Φόρουμ) για ενημέρωση και επικοινωνία.
 • Για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, δηλαδή στο και στο φόρουμ,  απαιτείται δωρεάν εγγραφή.
Την Ελλήνική Πύλη Παιδείας θα τη βρείτε εδώ

Ο επίσημος δικτυακός τόπος του ΥΠΑΙΘ με τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (e-books).

Εδώ θα βρείτε:

 • Πάνω από 100 σχολικά βιβλία μαθητή, εμπλουτισμένα με διαδραστικό ψηφιακό υλικό (εμπλουτισμένα html).
 • Όλα τα σχολικά βιβλία μαθητή σε ψηφιακή επεξεργάσιμη μορφή html.
 • Όλο το διδακτικό πακέτο για κάθε μάθημα, που περιλαμβάνει το βιβλίο μαθητή, τετράδια εργασιών, βιβλίο εκπαιδευτικού κ.α. σε εκτυπώσιμη μορφή pdf.

Επιλέξτε τη «μαργαρίτα» της τάξης σας για να βρείτε όλο το διαθέσιμο ψηφιακό υλικό για την τάξη σας,

διαλέξτε ένα μάθημα και πλοηγηθείτε στα φύλλα της «μαργαρίτας» του μαθήματος για να βρείτε ό,τι ψηφιακό υλικό σχετίζεται με το μάθημα, όπως σχολικά βιβλία ή μαθησιακά αντικείμενα από το «Φωτόδεντρο»

και κυρίως ?

ανοίξτε το διαδραστικό σχολικό βιβλίο (εμπλουτισμένο html) και αναζητήστε στις σελίδες του τα εικονίδια για να δείτε προσομοιώσεις, διερευνήσεις, πειράματα, εικόνες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, 3D χάρτες, ασκήσεις και άλλα.

Το Φωτόδεντρο θα το βρείτε εδώ

Μια καταπληκτική σελίδα με εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις και άλλα πολλά.

Μπορείτε να επισκευτείτε τη σελίδα πατώντας εδώ

Εκπαιδευτικό υλικό για τις Ε΄ και Στ?   δημοτικού

Μπορείτε να επισκευτείτε τη σελίδα πατώντας εδώ

Άλλη μια καταπληκτική ιστοσελίδα που θα βρείτε εκπαιδευτικό υλικό κύρίως για τη Ε΄και τη ΣΤ΄ αλλά και άλλα πολλά. Περιηγηθείτε και στις προηγούμενες σελίδες του δημιουργού που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας

Μπορείτε να επισκευτείτε τη σελίδα πατώντας εδώ

Εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και το νηπιαγωγείο. Θέματα ειδικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

Μπορείτε να επισκευτείτε τη σελίδα πατώντας εδώ
Για τη πρώτη δημοτικού υπάρχουν πολλές σελίδες. Μια από αυτές που ξεχώρισα και σας τη προτείνω είναι ο Γραφούλης και η Γραφούλα. διακρίνεται για την οργάνωσή της και  το πλούσιο εποπτικό υλικό που διαθέτει για εκπαιδευτικούς και γονείς!

Μπορείτε να επισκευτείτε τη σελίδα πατώντας εδώ

Ακόμα μια καταπληκτική σελίδα με εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις και άλλα πολλά. Απλά επιλέξτε τη τάξη στο μενού.

Μπορείτε να επισκευτείτε τη σελίδα πατώντας εδώ

 

 Επιπλέον σύνδεσμοι

{jcomments on}

Κατηγορία: Εκπαιδευτικοί σύνδεσμοι