Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Παρασκευή, Δεκέμβριος 04, 2020
Text Size

 

youthpowerΑγαπητοί γονείς, με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο σας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «YOUTHPOWER», ένα πρόγραμμα πρόληψης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου. Το παιδαγωγικό και επιστημονικό πλαίσιο βασίζεται στο μοντέλο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής (LifeSkills) και στις αρχές Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης (Social&EmotionalLearning).

Συγκεκριμένα, και μέσω της βιωματικής μάθησης, στόχος είναι να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με μία πλειάδα συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, όπως το κάπνισμα,το αλκοόλ,τα τυχερά παιχνίδια, τιςδιαδικτυακές «παγίδες» και τις συμπεριφορές βίας, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα απόκτησης και εξάσκησης δεξιοτήτων, οι οποίες θα τους θωρακίσουν ψυχικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιβλίο μαθητή με σενάρια-καταστάσεις, διασκεδαστικές ασκήσεις, δραστηριότητες και εργασίες κατάλληλα διαμορφωμένα για την ηλικία αυτή, καθώς και υλικό για εσάς : τους γονείς.

Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδαστικά και εμπνέονται για στόχους, αξίες ζωής, διαχείριση δυσκολιών και επιλογές που μπορούν να κάνουν.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του προγράμματος βοηθά η εκτίμηση των εμπειριών των παιδιών με ανώνυμο ερωτηματολόγιο. Όλα τα υλικά έχουν εγκριθεί από τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Παιδείας (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) και ο εκπαιδευτικός της τάξης σας έχει λάβει εξειδικευμένη επιμόρφωση από τους φορείς διοργάνωσης του προγράμματος.

Εάν συμφωνείτε για τη συμμετοχή του παιδιού σας στο πρόγραμμα, σας παρακαλούμε να επιστρέψετε υπογεγραμμένη τη φόρμα συγκατάθεσης.

Για περισσότερα πατήστε εδώ ή εδώ

Μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε τη ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ  και  την ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ YOUTH POWER

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOUTH LIFE

el et ef iatr  mon ef yg

 

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Σχολείου

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες