Το πρώτο βραβείο απέσπασε το βίντεο που ετοίμασαν οι μαθήτριες Ζησοπούλου Κατερίνα του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου και Τζιούρα Κατερίνα του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, στα πλαίσια του διαγωνισμού "Θετικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο" του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου saferinternet4kids.gr . Την καθοδήγηση των μαθητριών είχε η εκπαιδευτικός Κουτελίδα Χριστίνα ΠΕ19.

Στην εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, που έγινε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, παραβρέθηκαν τα δημοτικά σχολεία Μακρυχωρίου και Συκουρίου για την τελετή βράβευσης των μαθητών, τα έργα των οποίων διακρίθηκαν στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς.

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Στο επίκεντρο της κεντρικής εκδήλωσης για τη Safer Internet Day 2018 η τελική εισήγηση της αρμόδιας ελληνικής επιτροπής για χρήση των κοινωνικών δικτυών από τα παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω, μόνο με γονική συναίνεση.

Αναφορές στον Τύπο
larissanet
Ελευθερία
Δήμος Τεμπών
Paidis.com

 

 

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Σχολείου