Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τετάρτη, Απρίλιος 21, 2021
Text Size

  201906011632411380 1200x898Σε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή- παρουσία γονέων- οι μαθητές της Στ’ τάξης του δημ.σχολ. Συκουρίου, είχαν τη ευκαιρία να δουν και να... αγγίξουν ένα κομμάτι της ιστορίας μας, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν σε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της αττικής γης.


  Προετοιμασμένοι από πολλούς μήνες πριν και έχοντας ενημερωθεί μέσω των μαθημάτων της Ιστορίας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής , το Μουσείο και την Ακρόπολη Αθηνών καθώς και το κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.
  Παρουσία των εκπαιδευτικών Κατερίνας Δαούλα, Τζιούρα Τάσου, Σοφίας Αρίδα και Γαζέτας Πόπης , περπάτησαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στα στενά της Πλάκας καθώς επίσης και το ευρύτερο Ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Έζησαν δε, το τέλος αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας, επισκεπτόμενοι την Βουλή των Ελλήνων της οποίας για την Ιστορία ενημερώθηκαν, επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση του Ρήγα Φεραίου και τους δόθηκε τέλος η ευκαιρία να αισθανθούν μοναδικά επισκεπτόμενοι την γνωστή σε όλους αίθουσα των συνεδριάσεων.

 

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2018-2019

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες