Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

   Εν μέσω επιδοκιμασιών από πλευράς του κόσμου για την σχολική χορωδία του Δημ.Σχολείου Συκουρίου Λάρισας, έριξε την αυλαία της η 11η Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο στο Μουζάκι Καρδίτσας.
    Με το γνωστό καλλιτεχνικό αφηγητή και παρουσιαστή του κλασσικού θεάτρου και μουσικής κο Αλέξη Κωστάλα , να συγχαίρει τους μαθητές για την άψογη-επαγγελματική εμφάνιση, τόσο για την αρμονία της σχολικής χορωδίας όσο και για την πειθαρχία της εκτέλεσης και του συντονισμού της μαέστρου με τους μικρούς μαθητές, καθώς και με το διάσημο μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της ομαδικής προσπάθειας από κοινού να δίνουν το « πράσινο φως» για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Μεγάλη διάκριση για την...

Κατηγορία: Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις 2018-2019

  vlcsnap 2019 03 30 20h45m45s270 2 780x405Με το μουσικοθεατρικό πανηγύρι «Το μεγάλο μας τσίρκο» γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μαθητές. Μεταφέροντας το μάθημα της ιστορίας από «την τάξη στο σανίδι», γιόρτασαν φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού σχολείου Συκουρίου. Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ,το πανηγύρι της ρωμιοσύνης τη μεγάλη παράσταση «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» οι μικροί μαθητές μετέφεραν με σάτιρα, δράμα και δράμα συγκίνηση και πολύ ταλέντο- στη θεατρική σκηνή του σχολείου τους- τα δεινά του έθνους, τους απλούς φτωχούς Έλληνες που διψούσαν για λευτεριά μακριά από ίντριγκες και παρασκήνια, τη δίψα της τότε εποχής για δικαιοσύνη και την ελπίδα για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ, δυστυχώς ζητούμενα σήμερα, ολοένα και πιο επίκαιρα. «Φίλοι και αδέρφια μεγάλοι νέοι και παιδιά» όπως συγκλονιστικά τραγούδησαν τα παιδιά -στα βήματα του μεγάλου Νίκου Ξυλούρη-παρακολούθησαν την εκπληκτική παράσταση και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων επισήμων,γονέων και μαθητών.
  Με την μουσική επιμέλεια της παράστασης να έχει η μουσικός του σχολείου Βάσω Κουγίαννη, την καλλιτεχνική επιμέλεια οι δάσκαλοι Δαούλα Κατερίνα , Τάσος Τζιούρας και Νάκας Ηλίας, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές του σχολείου κατέστησαν μουσικά επίκαιρο το ρόλο του σύγχρονου σχολείου (που πρέπει πλέον να παντρεύει το χθες με το σήμερα για να μπορεί η νέα γενιά να πορευθεί στο αύριο με μεγαλύτερη σιγουριά και ελπίδα) και εξέπεμψαν το μήνυμα του φετινού εορτασμού κλείνοντας μελωδικά την παράσταση με τους στίχους και τους καημούς του Έλληνα του 1821. Αν ήξερα ανάγνωση, γραφή , αν ήταν το σπαθί δικό μου, δεν θα μου τρώγαν τώρα το ψωμί. Θα αρνιόμουν την κλεψιά για ριζικό μου.

Κατηγορία: Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις 2018-2019

papakia1 nΔυναμική η παρουσία του Δημοτικού Σχολείου στην παρέλαση καρναβαλιού την Καθαρά Δευτέρα στο Συκούριο. Περίπου 140 παπάκια-μαθητές/ριες εγκατέλειψαν για λίγο την «Μπάρα» και ξεχύθηκαν στον δρόμο για να γεμίσουν με χρώμα τη διοργάνωση και τη διάθεση των ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα: Παρουσία του Δημοτικού...

Κατηγορία: Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις 2018-2019

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες