Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 24, 2020
Text Size

  vlcsnap 2019 03 30 20h45m45s270 2 780x405Με το μουσικοθεατρικό πανηγύρι «Το μεγάλο μας τσίρκο» γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μαθητές. Μεταφέροντας το μάθημα της ιστορίας από «την τάξη στο σανίδι», γιόρτασαν φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού σχολείου Συκουρίου. Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ,το πανηγύρι της ρωμιοσύνης τη μεγάλη παράσταση «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» οι μικροί μαθητές μετέφεραν με σάτιρα, δράμα και δράμα συγκίνηση και πολύ ταλέντο- στη θεατρική σκηνή του σχολείου τους- τα δεινά του έθνους, τους απλούς φτωχούς Έλληνες που διψούσαν για λευτεριά μακριά από ίντριγκες και παρασκήνια, τη δίψα της τότε εποχής για δικαιοσύνη και την ελπίδα για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ, δυστυχώς ζητούμενα σήμερα, ολοένα και πιο επίκαιρα. «Φίλοι και αδέρφια μεγάλοι νέοι και παιδιά» όπως συγκλονιστικά τραγούδησαν τα παιδιά -στα βήματα του μεγάλου Νίκου Ξυλούρη-παρακολούθησαν την εκπληκτική παράσταση και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων επισήμων,γονέων και μαθητών.
  Με την μουσική επιμέλεια της παράστασης να έχει η μουσικός του σχολείου Βάσω Κουγίαννη, την καλλιτεχνική επιμέλεια οι δάσκαλοι Δαούλα Κατερίνα , Τάσος Τζιούρας και Νάκας Ηλίας, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μαθητές του σχολείου κατέστησαν μουσικά επίκαιρο το ρόλο του σύγχρονου σχολείου (που πρέπει πλέον να παντρεύει το χθες με το σήμερα για να μπορεί η νέα γενιά να πορευθεί στο αύριο με μεγαλύτερη σιγουριά και ελπίδα) και εξέπεμψαν το μήνυμα του φετινού εορτασμού κλείνοντας μελωδικά την παράσταση με τους στίχους και τους καημούς του Έλληνα του 1821. Αν ήξερα ανάγνωση, γραφή , αν ήταν το σπαθί δικό μου, δεν θα μου τρώγαν τώρα το ψωμί. Θα αρνιόμουν την κλεψιά για ριζικό μου.

Κατηγορία: Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις 2018-2019

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες