Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Κυριακή, Οκτώβριος 17, 2021
Text Size

  PP2017 Logo elΣτις 25/04/2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με εκπαιδευτικούς τους κυρίους/ες Δαούλα Κατερίνα, Νάκα Ηλία, Γούσιο Αστέριο, Παππά Ελευθερία και Βουδούρη Δήμητρα, επισκέφτηκαν το Διαχρονικό μουσείο Λάρισας όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Πνοές Ανέμων» Με τη δράση αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδική δράση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του.

Κεντρικός άξονας είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας) με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.  Οι «Πνοές Ανέμων» αποτελούν την τελευταία ενότητα της επικοινωνιακής δράσης και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο κοσμογονικό στοιχείο του αέρα, το οποίο συνιστά βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας αλλά και δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής. Συνδέθηκε στην αρχαιότητα με τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο, τη λατρεία και την καθημερινή ζωή και επηρέασε τις τέχνες και τις λαϊκές παραδόσεις.
 Η Παρουσίαση έγινε από την κ. Κατερίνα Ζάχου την όποια και ευχαριστούμε θερμά! Ακολούθησε ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου από την ίδια.
 Μετά το τέλος της δράσης, πριν την επιστροφή στο Σχολείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν τα κλειστά γήπεδα Πλίτση για ολιγόλεπτη ξεκούραση και αναψυχή.

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες