Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τετάρτη, Οκτώβριος 20, 2021
Text Size

Την Τρίτη 15 Μαϊου 2018 οι μαθητές/ριες των δύο τμημάτων της Β τάξης συνοδευόμενοι/ες από τις εκπαιδευτικούς κ. Νικοπούλου Κωνσταντίνα και κ. Αρίδα Σοφία επισκέφτηκαν στο πλαίσιο της ενότητας "Ποιος είναι; Τι κάνει" του μαθήματος της Γλώσσας το φούρνο της γειτονιάς για να γνωρίσουν το επάγγελμα του αρτοποιού. Οι μαθητές/ριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού, να γνωρίσουν τα είδη ψωμιού, να πλάσουν και να γευτούν κουλουράκια.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη των Β΄ τάξεων στο...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

  Οι μαθητές/ριες των δύο τμημάτων της Δευτέρας Τάξης συνοδευόμενοι/ες από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων κ. Νικοπούλου Κωνσταντίνα και κ. Αρίδα Σοφία επισκέφτηκαν το Ταχυδρομείο Συκουρίου για να γνωρίσουν από κοντά το επάγγελμα του ταχυδρόμου αλλά και το "ταξίδι" ενός γράμματος ή δέματος. Ευχαριστούμε πολύ την υπάλληλο κ. Μάτζιου Νίκη για τις χρήσιμες πληροφορίες που μετέδωσε στους/ις μικρούς/ές μας μαθητές/ριες.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη β τάξης στο...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

  PP2017 Logo elΣτις 25/04/2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με εκπαιδευτικούς τους κυρίους/ες Δαούλα Κατερίνα, Νάκα Ηλία, Γούσιο Αστέριο, Παππά Ελευθερία και Βουδούρη Δήμητρα, επισκέφτηκαν το Διαχρονικό μουσείο Λάρισας όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Πνοές Ανέμων» Με τη δράση αυτή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδική δράση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του.

Διαβάστε περισσότερα: Οι Ε΄ και ΣΤ΄ στις "πνοές...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

  Οι μαθητές/ριες της Β’ τάξης την Παρασκευή 20 Μαρτίου, με τις εκπαιδειτικούς κ Αρίδα Σοφία και Νικοπούλου Κωνσταντίνα, επισκέφτηκαν τη Λαϊκή Αγορά στο πλαίσιο των μαθημάτων της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών. Γνώρισαν τα λαχανικά και τα φρούτα της εποχής, το είδη μελιού, τα φυτά της εποχής και συζήτησαν για τις τιμές των προϊόντων. Επίσης αγόρασαν φυτά τα οποία θα τα φυτέψουν στο χώρο του σχολείου για να παρακολουθήσουν την ανάπτυξή τους..

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη της Β΄τάξης στη...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

 

logoΔυναμική η παρουσία των  μαθητών/ριών  της Ε' και Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου  στον αγώνα των 1000 μέτρων του  "Run Greece" στη Λάρισαστις 24/03/2018. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους /ις μαθητές/ριες.

Διαβάστε περισσότερα: Run-Greece Λάρισα

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2017-2018

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες