Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

  P1140400«Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ» λέει ο λαός για να δείξει ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε κάτι, όταν αυτό δεν μπορεί να μας προσεγγίσει. Και αυτό ακριβώς έγινε στο Σχολείο μας τη Δευτέρα 6/02/2017.

   Στο διάστημα φυσικά δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψει ένας απλός άνθρωπος. Για τον λόγο αυτόν υπάρχουν τα πλανητάρια όπου μπορεί κάποιος να κάνει εικονική περιήγηση στο διάστημα μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στην Ελλάδα για να επισκεφτεί κάποιος ένα τέτοιο πλανητάριο έπρεπε να μεταβεί στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη κάτι που απαιτούσε χρήματα και χρόνο. Όμως αυτό άλλαξε με την ιδέα τριών συνανθρώπων μας που δημιούργησαν ένα φορητό πλανητάριο. Πρόκειται για μια μεγάλη ?πλην όμως φορητή? εγκατάσταση, με διάμετρο 6 μ. και ύψος 4 μ. με τις εικόνες να προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου, που αγγίζει τα 57 τ.μ. Το πλανητάριο αυτό ήρθε στο σχολείο μας. Και μέσο αυτού εμείς και οι μαθητές μας αλλά και οι μαθητές του γυμνασίου την επόμενη μέρα, «ταξιδέψαμε» στο ηλιακό σύστημα, στα άστρα, στον γαλαξία, χρησιμοποιώντας πραγματικές εικόνες από διαστημόπλοια και από τα μεγαλύτερα επίγεια και τροχιακά τηλεσκόπια του κόσμου . Με το εικονικό μας διαστημόπλοιο γνωρίσαμε από κοντά τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, προσεγγίσαμε μετεωρίτες, άστρα νετρονίων, υπερκαινοφανείς αστέρες, μελανές οπές, ενεργούς γαλαξίες και άλλα θαυμαστά του σύμπαντος. Επιστρέφοντας είδαμε τον θαυμαστό πλανήτη που τον λένε Γη, από ψηλά. Είδαμε και εκτιμήσαμε με τον καλύτερο τρόπο πόσο όμορφο αλλά και πόσο πολύτιμο και μοναδικό είναι το σπίτι μας, ένα μικρός γαλάζιος πλανήτης μέσα στο αχανές σύμπαν όπου συνυπάρχουν η βία και η αρμονία.

  Θα ακολουθήσουν συζητήσεις και αναλύσεις στις τάξεις. Με τις εικόνες που είδαμε και το υπόλοιπο υλικό που υπάρχει στον επίσημο ιστότοπο μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε με τα παιδιά για πολλά θέματα. Το «ταξίδι» ήταν μόνο η αρχή. Η συνέχεια στο μάθημα.

Κατηγορία: Μας επισκέφτηκαν το 2016-2017

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες