Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

  DSC 0022 8Την Πέμπτη 1 Ιουνίου οι μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κα. Ταμπούρα Ευαγγελή και τον κ. Νάκα Ηλία, επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον Βυζαντινό πολιτισμό της Θεσσαλίας».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μελετά τις τρεις περιόδους της βυζαντινής ιστορίας καθώς και την Οθωμανική κατάκτηση, μέσα από ευρήματα και αναφορές σε μνημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του. Σκοπός είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό που άκμασε στη Θεσσαλία την περίοδο αυτή. Η ταραχώδης ιστορία, η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η καθημερινή ζωή, οι ασχολίες των ανθρώπων ζωντανεύουν μέσα από εικόνες.


  Στον εισαγωγικό χώρο του μουσείου, μας καλωσόρισε η αρχαιολόγος Παπαναστασούλη Ματίνα και η παιδαγωγός Ζάχου Κατερίνα, κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα προβολών, όπου έγινε η παρουσίαση. Αμέσως, μετά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου. Οι μαθητές ήρθαν σε οπτική επαφή με τις θεματικές ενότητες του Μουσείου μέσα από τη στρωματογραφία. Έτσι τα παιδιά παρατήρησαν σε τι βάθος βρέθηκαν τα αντικείμενα της κάθε εποχής. Ακόμη, οι μαθητές έπαιξαν με το επιτοίχιο παζλ και γνώρισαν ορισμένα σημαντικά μνημεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων από τα οποία προέρχονται κάποια εκθέματα.
Σ  υνεχίστηκε η περιήγηση στη βυζαντινή ενότητα, όπου γνώρισαν τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αγγίξουν πρωτότυπα αντικείμενα, τα οποία βρίσκονται σε πάγκους απτικής, που διαθέτει το μουσείο για άτομα με προβλήματα όρασης.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά κατευθύνθηκαν στην αίθουσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μετέτρεψαν την εμπειρία σε δημιουργική έκφραση. Τους δόθηκε πηλός, κατασκεύασαν παλαιοχριστιανικά λυχνάρια και τα διακόσμησαν. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2016-2017

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες