Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τετάρτη, Οκτώβριος 20, 2021
Text Size

 IMG 20170601 092349 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης με τις υπεύθυνες Εκπαιδευτικούς κυρίες Κώτσια Νικολέττα και Παπανδρέου Αγαθή, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017 το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο «Στο εργαστήρι του αγγειοπλάστη». Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του μουσείου όπου ήρθαν σε επαφή με παραδοσιακές φορεσιές , αγγεία και εργαλεία του περασμένου αιώνα. Τέλος με τον πηλό, ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια έπλασε και έφτιαξε τη δική του κατασκευή.

Διαβάστε περισσότερα: Οι μαθητές της Β΄ τάξης στα...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2016-2017

  DSC 0022 8Την Πέμπτη 1 Ιουνίου οι μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κα. Ταμπούρα Ευαγγελή και τον κ. Νάκα Ηλία, επισκέφτηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον Βυζαντινό πολιτισμό της Θεσσαλίας».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μελετά τις τρεις περιόδους της βυζαντινής ιστορίας καθώς και την Οθωμανική κατάκτηση, μέσα από ευρήματα και αναφορές σε μνημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του. Σκοπός είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό που άκμασε στη Θεσσαλία την περίοδο αυτή. Η ταραχώδης ιστορία, η τέχνη, η αρχιτεκτονική, η καθημερινή ζωή, οι ασχολίες των ανθρώπων ζωντανεύουν μέσα από εικόνες.

Διαβάστε περισσότερα: Ταξίδι στον Βυζαντινό...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2016-2017

DSC 0014

  Μια συγκλονιστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές του σχολείου μας που την Τρίτη 25/04/2017 επισκέφτηκαν το πάρκο δεινοσαύρων στη Λάρισα. Γνωρίσαμε 28 διαφορετικά είδη ρομποτικών δεινοσαύρων σε πραγματικό μέγεθος, σχήμα και υφή που δημιουργήθηκαν χάρη στη συνεργασία με το αναγνωρισμένο Ίδρυμα Φυσικής Ιστορίας Felix de Azara, στην Αργεντινή, με προηγμένη ρομποτική τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στο πάρκο...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2016-2017

PHOTO 20170331 113247.1 2Την Παρασκευή 31-03-2017 τα παιδιά σχεδόν όλων των τμημάτων έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι βιβλιοθήκες του δήμου με την ευκαιρία της μέρας παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) με υπεύθυνη την κ Χάιδω Πανταζή και υπό την αιγίδα του δήμου Τεμπών. Μετέβησαν τμηματικά στη βιβλιοθήκη του Συκουρίου όπου αφού άκουσαν αποσπάσματα από διάφορα βιβλία έλαβαν μέρος στο διαδραστικό παιχνίδι «χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους».

Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια ημέρα παιδικού...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2016-2017

DSC 0003   Oι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε δημοτικού την Παρασκευή 18-03-2017 μετέβησαν στο δημοτικό σχολείο του Πυργετου όπου παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», που διοργανώθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Τεμπών.

Διαβάστε περισσότερα: Ε Δημοτικού και ασφάλεια στο...

Κατηγορία: Διδακτικές επισκέψεις 2016-2017

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες