Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

kagooΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος το Σάββατο 18/3/2017 ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Ράπτου στη Λάρισα. Στο διαγωνισμό αυτό φέτος συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά και 11 μαθητές της Δ1 τάξης του Δημ. Σχ. Συκουρίου συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο της τάξης τους κο Αχιλλέα Παπακώστα.

Οι μαθητές της Δ? τάξης του σχολείου μας, έχοντας μια από τις πολυπληθέστερες συμμετοχές στο φετινό Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» κατάφεραν να ξεδιπλώσουν το μαθηματικό ταλέντο τους, διασκέδασαν και απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες! Αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς τους για τη μεγάλη στήριξη που τους δίνουν καθώς και στους υπευθύνους για την άψογη διοργάνωση!

  Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

  Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου. Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

  Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.
Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του. Επίσης, στο μέλλον, κάποια από τα βραβεία του διαγωνισμού θα δίνουν την ευκαιρία σε διακριθέντες μαθητές να παρακολουθήσουν θερινά σχολεία και κατασκηνώσεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε του χρόνου με υγεία!

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες