Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

  DSC 00212Η ιδέα έπεσε νωρίς. Το συζητήσαμε και στο τέλος αποφασίσαμε τις τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα να διοργανώσουμε bazaar στο χώρο του Σχολείου. Δεν θα ήταν το πρώτο bazaar που θα κάναμε. Φέτος όμως , με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα οι ώρες που μπορούσαμε να διαθέσουμε ήταν διαφορετικές και σε πολλές περιπτώσεις λιγότερες. Αυτό δεν μας σταμάτησε. Αγοράσαμε τα υλικά και πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά, εκμεταλλευόμενοι και το τελευταίο λεπτό. Δουλέψαμε ομαδικά και συνεργατικά. Κανένας μαθητής δεν έμεινε από έξω.

 Εδώ δεν είχαν σημασία οι σχολικές επιδόσεις. Αποδείξαμε στη πράξη ότι όλα τα παιδιά μπορούν να συνεργαστούν, μπορούν να προσφέρουν. Μετρήσαμε, κόψαμε, ξανά μετρήσαμε, ενώσαμε, συμπληρώσαμε κολλήσαμε? καμαρώσαμε! Σε λίγες μέρες, χαρτόνια , ξυλάκια, κουτάλες, σύρμα, και άλλα μεταμορφώθηκαν σε εικόνες, λαμπάδες, κηροπήγια, ημερολόγια, διακοσμητικά, και μπάλες για το δέντρο. Όλα τους πανέμορφα. Όλα τους φτιαγμένα από εμάς! Τα τοποθετήσαμε στους πάγκους. Έτοιμα για πούλημα. Η αξία των αντικειμένων μερικά ευρώ, η αξία της χαράς μας ανεκτίμητη. Οι γονείς συνέβαλλαν και αυτοί με γλυκά φτιαγμένα στο σπίτι. Τους ευχαριστούμε πολύ! Και για τα γλυκά αλλά και για την ηθική συμπαράσταση που έδειξαν. Το μεγάλο παζάρι άρχισε και? Ξεπουλήσαμε! Όχι σε τρείς αλλά σε δύο μέρες όλα είχαν πουληθεί. Μαζέψαμε τους άδειους πάγκους με την υπόσχεση να το ξανακάνουμε του χρόνου. Καιρός για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

 

 

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες