33«Τότε κατάλαβα ότι τα τραγούδια τελικά είναι ζωντανά, έχουν ψυχή και μάλιστα, έχουν και δικιά τους βούληση.» λέει σε μια συνέντευξή του ο Μάρκος Κούμαρης, ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος LocoMondo, συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού «χέρια σαν κι αυτά». Το ταξίδι αυτού του τραγουδιού μακρύ. Κάνοντας στάση στο δικό μας σχολείο την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας οι μαθητές/ριες το αγκάλιασαν και πολλές παιδικές φωνούλες το ξαναερμήνευσαν. Χέρια που πατάνε τη σκανδάλη, που χτυπάνε, χεριά που χαϊδεύουν, που κρατάνε, που γιατρεύουν, όλοι έχουμε συναντήσει ή θα συναντήσουμε χέρια σαν κι αυτά. Στη ζωή μας κάνουμε τις επιλογές μας. Και εδώ αρχίζει ο ρόλος του Σχολείου.

   Οι μικροί καλλιτέχνες, των δύο Σχολείων, σε μια συντονισμένη δράση, αναδεικνύοντας τις μουσικοκινητικές τους δεξιότητες, επιβεβαιώνοντας τη δημιουργικότητά τους, έστειλαν το μήνυμά τους κατά της βίας στα Σχολεία. Κάποιοι ήταν πιο έμπειροι. Κάποιοι έπαιζαν για πρώτη φορά. Όλοι μαζί όμως, μεταλλόφωνα, φλογέρες, φλάουτα, σνερ και φυσαρμόνικα, υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού της μουσικής των Σχολείων κ. Βάσως Κουγιάννη ενώθηκαν και συνόδευσαν μουσικά την χορωδία και το χορευτικό που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές/ριες του Α2 του Δημοτικού Συκουρίου υπό την καθοδήγηση της κ Σοφίας Αρίδα.

  Η βιντεοσκόπηση έγινε από την κ. Χριστίνα Κουτελίδα και τις φωτογραφίες επιμελήθηκε ο κ Τζιούρας Αναστάσιος.

  Η Διευθύντρια, ο Διευθυντής, το Διδακτικό Προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι συνέβαλλαν και οικονομικά, ήταν αρωγοί. Όλοι, μαζί με τους γονείς των παιδιών αγκάλιασαν με θέρμη το όλο εγχείρημα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα: Η συνεργασία γεννάει καρπούς δημιουργικότητας.

 

 

Απολαύστε τους στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Φωτογραφίες

 

 

 

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017