Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

P6141084Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 οι μαθητές της Γ1 τάξης με την επιμέλεια της Δασκάλας τους κ Βιβής Τσάτσαρη, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου».
  Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης που είχε θέμα «Τα συναισθήματά μου κι εγώ».

Διαβάστε περισσότερα: Το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου...

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017

   33«Τότε κατάλαβα ότι τα τραγούδια τελικά είναι ζωντανά, έχουν ψυχή και μάλιστα, έχουν και δικιά τους βούληση.» λέει σε μια συνέντευξή του ο Μάρκος Κούμαρης, ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος LocoMondo, συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού «χέρια σαν κι αυτά». Το ταξίδι αυτού του τραγουδιού μακρύ. Κάνοντας στάση στο δικό μας σχολείο την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας οι μαθητές/ριες το αγκάλιασαν και πολλές παιδικές φωνούλες το ξαναερμήνευσαν. Χέρια που πατάνε τη σκανδάλη, που χτυπάνε, χεριά που χαϊδεύουν, που κρατάνε, που γιατρεύουν, όλοι έχουμε συναντήσει ή θα συναντήσουμε χέρια σαν κι αυτά. Στη ζωή μας κάνουμε τις επιλογές μας. Και εδώ αρχίζει ο ρόλος του Σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα: Δράση με ηχόχρωμα Δημοτικό...

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017

kagooΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος το Σάββατο 18/3/2017 ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Ράπτου στη Λάρισα. Στο διαγωνισμό αυτό φέτος συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά και 11 μαθητές της Δ1 τάξης του Δημ. Σχ. Συκουρίου συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο της τάξης τους κο Αχιλλέα Παπακώστα.

Διαβάστε περισσότερα: Συμετοχή στον Διεθνή...

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017

  DSC 0073Και να μαστε στις Απόκριες! Μασκάρεμα χορός τραγούδι? γλέντι πριν τη νηστεία της Σαρακοστής. Ο Σύλλογος διδασκόντων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων (ο οποίος έκοψε και την πίτα ) οργάνωσε αποκριάτικες εκδηλώσεις την Παρασκευή 24/02/2017 το πρωί στον χώρο της αυλής.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017

DSC 0014Για ακόμη μια χρονιά οι μαθητές της Ε? και ΣΤ? τάξης του σχολείου μας διοργάνωσαν τη γιορτή της κρέπας . La Chandeleur στις 2 Φεβρουαρίου 2017.
Πρόκειται για μια γαλλική παράδοση η οποία γιορτάζεται 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα και τιμά την Υπαπαντή του Χριστού.

Διαβάστε περισσότερα: Γιορτή κρέπας - La...

Κατηγορία: Δραστηριότητες-Εκδηλώσεις 2016-2017

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες