Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

 

k11783045

Στα πλαίσια του μαθήματος μελέτη περιβάλλοντος οι μαθητές του Δ1 οργανώσαμε μια μικρή συνέντευξη με κατοίκους της περιοχής, για την μόλυνση του αέρα στην περιοχή μας. Τα αποτελέσματα της συνέντευξης αναλύθηκαν από όλους τους μαθητές στη τάξη και σας τα παραθέτουμε παρακάτω.

Η μόλυνση του αέρα στη περιοχή μας.

Αρκετά μολυσμένο βρίσκουν οι κάτοικοι της περιοχής τον αέρα και στο μέρος στο οποίο κατοικούμε. Στη ερώτηση «που οφείλεται η μόλυνση» και σύμφωνα με τις απαντήσεις που κατέγραψαν οι μαθητές Μ.Τ. , Γ.Α. , Δ.Μ. , Κ.Χ. , Α.Χ. , Ν.Π. , και Ε.Κ. , οι κάτοικοι πιστεύουν ότι τα τζάκια , οι ξυλόσομπες αλλά και κάποια εργοστάσια και τα φυτοφάρμακα είναι οι βασικότερες αιτίες.

Στην ερώτηση «τι προβλήματα δημιουργεί στον άνθρωπο η μόλυνση του αέρα», οι κάτοικοι κάνουν κυρίως λόγο στα προβλήματα του αναπνευστικού.

Το συμπέρασμα που βγήκε από τη συνέντευξη είναι ότι η ανάγκη να προστατευτεί ο αέρας , αλλά και γενικότερα το περιβάλλον, είναι σήμερα πιο μεγάλη από τα παλαιότερα χρόνια. Σήμερα γνωρίζουμε καλύτερα τις αιτίες που προκαλούν τη μόλυνση αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή. Πρέπει, όπως τονίζουν και οι κάτοικοι, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες να καίμε τα κατάλληλα ξύλα και όχι υλικά που μολύνουν. Πρέπει τα εργοστάσια να τηρούν τους κανόνες και τους νόμους για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιούμε με προσοχή και μόνο τα σωστά φυτοφάρμακα. Τέλος όπου μπορούμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας και λιγότερο το αυτοκίνητο.

Οι μαθητές του Δ1 Ευχαριστούμε όλους όσους έλαβαν μέρος στη συνέντευξή μας.

Κατηγορία: Δημιουργίες παιδιών 2015-2016

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες