Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο pen
                                                                                                                                                                                                                                                                                              Κ.Καβάφης

Τρίτη, Οκτώβριος 19, 2021
Text Size

«Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2017»   
με σύνθημα "Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου"   


Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε η UNICEF με τη δημιουργία μιας αφίσας από τους μαθητές του με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στα δικαιώματα των παιδιών όπως περιλαμβάνονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα: Τα Παιδιά Γράφουν &...

Κατηγορία: Δημιουργίες παιδιών 2016-2017

 

 DSC 0006Τη σχολική χρονιά 2016-2017 οι μαθητές της ΣΤ? τάξης του Δ. Σχ. Συκουρίου δημιούργησαν όμορφα μικρά βιβλία στη γαλλική γλώσσα , <les petits livres> .Πιο συγκεκριμένα , έγραψαν τα κειμενάκια τους για να μιλήσουν για το αγαπημένο τους άθλημα , το σχολείο τους και τους φίλους τους .Συνεργάστηκαν , έγραψαν , πληκτρολόγησαν τις εργασίες τους , τις τύπωσαν σε χαρτί Α4 και με την τεχνική του διπλώματος έφτιαξαν τα βιβλιαράκια τους .Κάτι τέτοιο έκανε το μάθημα πιο ευχάριστο κι ενδιαφέρον .Οι μαθητές εκφράστηκαν ελεύθερα μέσα σ? ένα πνεύμα ομαδικότητας .Τους μαθητές καθοδήγησε η εκπαιδευτικός των γαλλικών κ. Κυριακή Πανάγου .

Διαβάστε περισσότερα: Τα μικρά βιβλία

Κατηγορία: Δημιουργίες παιδιών 2016-2017

7o maohtiko festibal pshfiakhs dhmioyrgias sth larisa 9868 260x90xCΤο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου συμμετείχε στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στις 27 & 28 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Οι μαθητές του ΣΤ2 Αλίγκας Παναγιώτης, Γούσιος Γεώργιος και Ντίνα Χριστίνα- Αναστασία παρουσίασαν την εργασία που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα: 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ...

Κατηγορία: Δημιουργίες παιδιών 2016-2017

  Χέρια που κάνουν το καλό, χέρια που κάνουν το κακό είναι το θέμα που πραγματεύεται το τραγούδι των locomondo «χέρια σαν κι αυτά». Το καλό και το κακό, η βία και ο διάλογος είναι τα θέματα που μας απασχόλησαν κι εμάς με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας (6η Μαρτίου ) στο Α2. Και για να προβληματιστούν και οι μεγαλύτεροι φτιάξαμε αυτό το βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα: Οι μαθητές του Α2 λένε όχι...

Κατηγορία: Δημιουργίες παιδιών 2016-2017

  Τα έθιμα είναι αυθόρμητες κοινωνικές εκδηλώσεις που ο λαός επαναλαμβάνει, για να εκφράσει μ΄αυτά τις αντιλήψεις του και τα πιστεύω του, γράφει ο Γρηγόριος Ξενόπουλος (ανθ. Ε΄ΣΤ΄ Γρηγόριος Ξενόπουλος «Τα κόκκινα αυγά»). Με αφορμή σχετική ερώτηση του βιβλίου, εμείς στο Ε1 κάναμε μια μικρή έρευνα για τα τοπικά έθιμα. Βρήκαμε ότι στο χωριό Όσσα κάθε χρόνο κάνουνε το «Ζεμπέλι»

Διαβάστε περισσότερα: Τοπικά έθιμα το ζεμπέλι από...

Κατηγορία: Δημιουργίες παιδιών 2016-2017

Η ώρα είναι

Σύνδεση

Συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας

Η εγγραφές επιτρέπονται μόνο σε γονείς/κηδεμόνες και στο προσωπικό του Σχολείου.

Μετρητής επισκεπτών
Χρησιμοποιούμε cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες